Dietetyk
Dr tech żywności Monika Dąbrowska - Molenda
Absolwentka studiów doktoranckich w SGGW w Warszawie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji gdzie przez ponad sześć lat prowadziła prace badawcze i zajęcia dydaktyczne. Współautorka wielu publikacji naukowych oraz podręczników dla studentów z Toksykologii Żywności i Żywienia Człowieka.
W swojej pracy zawodowej zajmuje się nie tylko poradnictwem żywieniowym, ale przede wszystkim wspiera pacjentów w zmianie stylu życia i żywienia. Opracowywane przez nią zasady żywienia zawsze dobrane są do indywidualnych możliwości pacjenta, jego stylu życia oraz gustów kulinarnych.
Wyznaje tezę, że odpowiednio dobrany sposób odżywiania to sukces w leczeniu wielu objawów psychosomatycznych.
Mgr inż. Agnieszka Piskała - Topczewska
Jestem absolwentką Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW (dyplom mgr inż. z dnia 19/04/2004). Specjalizuję się w zakresie dietetyki, żywieniu człowieka w różnych stanach fizjologicznych, dietoprofilaktyki, nutrigenetyki. Zajmuję się analizą testów nutrigenetycznych, żywieniem dzieci i niemowląt, żywieniem onkologicznym.
Mam holistyczne podejście do diety jako narzędzia leczenia i zapobiegania chorobom.