Dietetyk Warszawa
Dr tech żywności Monika Dąbrowska - Molenda
Absolwentka studiów doktoranckich w SGGW w Warszawie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji gdzie przez ponad sześć lat prowadziła prace badawcze i zajęcia dydaktyczne. Współautorka wielu publikacji naukowych oraz podręczników dla studentów z Toksykologii Żywności i Żywienia Człowieka.
W swojej pracy zawodowej zajmuje się nie tylko poradnictwem żywieniowym, ale przede wszystkim wspiera pacjentów w zmianie stylu życia i żywienia. Opracowywane przez nią zasady żywienia zawsze dobrane są do indywidualnych możliwości pacjenta, jego stylu życia oraz gustów kulinarnych.
Wyznaje tezę, że odpowiednio dobrany sposób odżywiania to sukces w leczeniu wielu objawów psychosomatycznych.
Aleksandra Paszkowska
Specjalizuję się dietetyce klinicznej i sportowej. Ukończyła studia na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym oraz Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. W ramach swojej specjalizacji zajmuję się chorobami metabolicznymi, cukrzycą typu 2, insulinoopornością, zaburzeniami hormonalnymi oraz żołądkowo jelitowymi, wsparciem dietetycznym w chorobach neurologicznych oraz dieta ketogeniczną.
Regularnie pogłębiam swoją wiedzę specjalistyczną, aby jak najlepiej pomagać swoim pacjentom. Uczestnicząc w licznych kursach, szkoleniach. Jestem również autorką publikacji dotyczącej suplementacji w diecie osób starszych oraz nanocząstek srebra.
Mgr inż. Katarzyna Jankowiak
Ukończyłam Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego. Specjalizuje się w poradnictwie żywieniowo-dietetycznym. W ramach specjalizacji zajmuje się m.in. otyłością, cukrzycą, insulinoodpornością zaburzenia lipidowe, DNA moczanowa, chorobami autoimmunologicznymi, nadciśnieniem, chorobami przewodu pokarmowego, ciążą.
Regularnie biorę udział w konferencjach, szkoleniach aby poszerzać swoja wiedzę tj. Zjazdy PTBO, Ogólnopolskie konferencje ,,Standardy leczenia dietetycznego”, Zjazd POLSPEN, Żywienie osób starszych, Żywienie osób z cukrzycą, Żywienie w nieswoistych chorobach zapalnych jelit, Podstawy żywienia klinicznego w onkologii.
Mgr Patrycja Wojciechowska
Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego- Collegium Medicum oraz Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Specjalizuje się w zakresie redukcji masy ciała, diety w insulinooporności, cukrzycy, zespole jelita drażliwego.
Moje doświadczenie zawodowe obejmuje pracę w Centrum Medycznym Enel-Med., CenterMed i w Prywatnej Praktyce. Posiadam ukończone kursy szkolenia w zakresie dietetyki tj. SOIT- specjalista przyjazny insulinoopornym, kurs Uniwersytetu Monash w Australii dotyczących diety low DDMAP w zespole jelita drażliwego.
Udzielam konsultacji pacjentom od 16 roku życia.