
Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Lublinie. Specjalizuje się w żywieniu zdrowego i chorego, profilaktyką chorób żywieniowo-zależnych. Doświadczanie w zawodzie zdobyłam pracując m.in. w SDA MED Lublin, Przychodni Centrum Chełm, Gastromed, NZOZ Opiekun, Med Clinic Świdnik.
Regularnie uczestniczę w wielu kursach, szkoleniach aby jak najlepiej pomagać swoim pacjentom tj. Podstawy żywienia w onkologii, Płodność żywienia kobiet w ciąży, Fakty i mity o insulinooporności, Jelita kontra depresja.
Zdobyłam Stypendium Naukowe i Stypendium od Prezydenta Miasta. Jestem również autorką publikacji m.in. Żywność modyfikowana genetycznie, Stres jako czynnik zaostrzający trądzik, CLA-właściwości prozdrowotne, Zastosowanie fizjoterapii w leczeniu hipermobil, Phenotypic characterization of adherent cells, Adipose tissue-derived stem cells.
dietetyk kliniczny
dietetyk dziecięcy
Laureatka stypendium Prezydenta miasta za wybitne osiągnięcia doktorantów
Członek Stowarzyszenia Młodych Naukowców, Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków, Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki
Autorka i współautorka 33 publikacji naukowych o łącznej sumie punktów MNiSW 111 i wskaźniku IF 3,36
Ukończone kursy i szkolenia :
- "Fakty i mity dotyczące insulinooporności"
- Rozszerzanie diety niemowlęcia i dieta dziecka w drugim roku życia - zalecenia i praktyka.
- "Płodność, żywienie kobiet w ciąży i karmiących – fakty i mity"
- Metabolizm kwasu foliowego, jak diagnozować i prowadzić dietoterapię w zaburzeniach metylacji”.
- „Podstawy żywienia w onkologii”
- „Profilaktyka i dietoterapia chorób układu sercowo-naczyniowego, ze szczególnym uwzględnieniem hipercholesterolemii”
- „Zaburzenia Karmienia u Dzieci -zespołowe postępowanie diagnostyczno-terapeutyczne.
- „Diety wegetariańskie w praktyce”
- „Leczenie żywieniowe pozajelitowe i dojelitowe w warunkach szpitalnych i domowych”
- „Zaburzenie kompulsywne na talerzu- psychodietetyka jako narzędze pracy z pacjentem”
- Nieswoiste choroby zapalne jelit- współpraca dietetyka z pacjentem”
- .Dieta ketogeniczna w sportach wytrzymałościowych pod lupą Evidence Based Nutrition”